Педагогічні читання

2018-01-05

/Files/images/P80103-092119.jpg

Педагогічні читання

Дослідження сучасних науковців дають підстави стверджувати, що Софія Русова – педагог європейського рівня, класик української педагогіки, видатний культурно- просвітницький і громадський діяч. Праці С. Русової – це не тільки історія української педагогіки, але й змістовний аналіз специфіки українського дитячого садка й школи.

05 січня 2018 року в рамках методичної роботи в Нововасилівській загальноосвітній школі було проведено педагогічні читання «Педагогічна спадщина Софії Русової в концепції сучасної освіти», під час яких вчителі знайомилися з інноваційною сутністю робіт С. Русової як педагога, з роллю національного виховання у формуванні полікультурності дітей, з формами та методами етнопедагогіки як одного з важливих напрямків виховання особистості. Педагоги переглянули відеофільм «Софія Русова. Раз добром нагріте серце».

Учасники заходу підтвердили справедливість вислову С.Русової щодо того, що «сучасна педагогіка не відкине себе від раціональних традицій минулих епох. Вони дають їй лише ту життєву форму, якої вимагає даний час у того чи іншого народу. І в цьому нерозривному зв’язку з минулими ідеалами є його сила, його забезпеченість у майбутньому».

Заступник директора з НВР

Єндзевич А.В.

Кiлькiсть переглядiв: 324

Коментарi