Ти – дзеркало душі країни та народу

2017-12-11

/Files/images/DSC03874.JPG

«Ти – дзеркало душі країни та народу»

Під такою назвою відбулося велике спортивно-розважальне патріотичне свято в Нововасилівській ЗОШ І-ІІІ ступенів, що було проведено в рамках тижня військово-патріотичного виховання та виховання майбутніх захисників Вітчизни. Загальношкільний захід мав на меті виховання в учнівської молоді почуття духовної єдності поколінь, формування національної свідомості, відданості служінні Батьківщині.

У минулому українського народу було таке неповторне і легендарне явище як Запорізька Січ. Це про неї писав Н.В.Гоголь : «Так ось вона, Січ! Ось те гніздо, звідки вилітають усі ті горді і дужі, як леви. Ось звідки розливається воля й козацтво на всю країну!»

Патріотичне виховання у нашій школі неподільно пов’язане зі спортивно-масовою роботою. Саме, наслідуючи своїх славетних предків, юні патріоти залюбки випробовували свою силу, спритність, мужність і витримку. А для підняття національного духу лунала від кожного класу ще й українська пісня. Славила ця пісня Україну, її гетьманів та отаманів, ще й щиро запевняла, що наші учні гідні наслідувачі козацької справи. За найартистичніше виконання патріотичної пісні було відзначено учнів 2 класу.

З усіх сторін намагалися показати свою вдачу юні козачата: учні 3 класу Дьяченко Андріяна та Бадюл Данило здобули перемогу у грі «Бій півнів», а учні 4 класу вибороли приз за злагодженість та найдружніше виконання конкурсного завдання з перетягування канату. Новосад Сергій, Мисків Олексій, Маньків Тетяна та Дьяченко Тетяна досягли найбільших результатів з піднімання тулуба в сиді. Завзятий колектив учнів 7 класу здобув перемогу у грі «П'ятнашки», а хлопці 9 класу продемонстрували неабиякі навички під час гри «Допомога потерпілому».

Жодної байдужої людини не було на святі. Юні козачата «переправляли провізію», «прибирали військову територію», змагалися в підніманні тулуба, піднімали гирі, «билися на булавах». Учень 6 класу Оляновський Максим став переможцем у конкурсі «Вправний ловець», а учень 10 класу Юнанов Андрій був призначений на свят найсильнішим за результатами піднімання гирі однією рукою. Мисків Павло, учень 9 класу, здобув перемогу в бою на булавах. Окрасою патріотичного свята були, звичайно, першокласники. Вони відзначені в номінації «Краще українське вбрання».

Наприкінці заходу, як підсумок проведеної роботи, учні 9 та 10 класу продемонстрували вишкіл у стройовій підготовці. Урочисто звучала народна пісня з вуст юнаків та запевняла усіх, що кожен повинен задуматися над тим, що він є дзеркалом душі країни та рідного народу.

Вчитель фізичної культури

Нововасилівської ЗОШ І-ІІІ ступенів

Сергунін О.Б.

Кiлькiсть переглядiв: 368

Коментарi