Зустріч з героєм АТО

2017-11-22

/Files/images/IMG-d4db22101f6455c110766a79bf6c3ff0-V.jpg

Зустріч з героєм АТО

Патріотизм – це одна із основних якостей людського характеру. Він, подібно до любові, керує людською свідомістю, заставляючи робити великі і малі вчинки в ім’я своєї Батьківщини. Патріотизм – це прояв нескінченної любові до рідного краю. Саме він виховує великих, сильних людей, які не рахуються із ціною свого життя і здатні пожертвувати ним заради рідної землі. Патріот живе у єдності зі своїм народом, адже життя народу стає його власним життям.

З метою вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні, прищеплення любові до Батьківщини, виховання національно-патріотичної свідомості, розвитку бажання стати гідними громадянами України у Нововасилівській ЗОШ І – ІІІ ступенів було проведено засідання «круглого столу», присвяченого річниці Революції Гідності та Пам’яті Героїв Небесної Сотні.

В засіданні брали участь учні 9 10 класів, які декламували вірші, присвячені полеглим за свободу, запалили свічку пам’яті. Ведуча нагадала присутнім про героїчні події тих «чорних» днів листопада 2013 – лютого 2014, про початок національної революції. Розповідь супроводжувалась документальними кадрами про жертовність та героїзм українського народу, відданість волонтерів та підтримку усього населення.

На заході були присутні гості – сільський бібліотекар Назарова Н.В. та учасник АТО Назаров Денис Олександрович. Денис – випускник нашої школи, нині він закінчив Академію Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного у м. Львові і отримав звання молодшого лейтенанта, служить за контрактом в 36 – й окремій бригаді морської піхоти на посаді старшого офіцера батареї, командиру взводу. На грудях героя АТО гордо сяяли нагороди: орден «За Мужність» ІІІ ступеня, медалі «За Відвагу», «Ветеран війни», «За участь в АТО», відзнака від Президента «За участь в АТО», медаль за участь в військовому параді на честь 25 – річчя Незалежності України, нагрудний знак про закінчення Академії.

Досить цікавою та змістовною виявилась дискусія на тему : «Що таке патріотизм?», «Чи вважаю я себе патріотом України?», «Яким я бачу майбутнє нашої держави?». Учасники зустрічі дійшли висновку, що Україна – країна трагедій і краси, де найбільше люблять волю і найменше її знали, країна гарячої любові до народу і «чорної» зради, довгої вікової, героїчної боротьби за волю і незалежність. Насамкінець усі присутні вшанували пам’ять Небесної Сотні хвилиною мовчання.

Вчитель історії

Нововасилівської ЗОШ І-ІІІ ступенів

Тимоша О.Г.

Кiлькiсть переглядiв: 321

Коментарi