Об'єднані красою і силою рідної мови

2017-11-09

/Files/images/IMG_1978.jpg

Об'єднані красою і силою рідної мови

Ранок 9 листопада у Нововасилівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів традиційно почався з тематичної лінійки, на якій учні 5 і 10 класів привітали всіх з Днем української писемності та мови і нагадали присутнім про історію свята, а також про те, що це день ушанування пам’яті Нестора-літописця , письменника, мислителя, зачинателя писемності .Ознайомивши із внеском у нашу культуру відомого мецената П.Яцика, оголосили про старт Міжнародного конкурсу української мови, що носить його ім’я. Лунали поетичні вітання рідній мові.

О 12.30 учні 5-10 кл.з хвилюванням сіли за парти в очікуванні звучання ХУІІ радіодиктанту національної єдності. Чуючи в ефірі голоси з різних куточків України, кожен дійсно відчув себе часточкою української нації. І, хоча ведучі наголошували на тому, що радіодиктант має на меті не перевірку грамотності, а консолідацію нації, все ж кожен старався написати якнайкраще, довести, що він таки знає свою мову. Найменше помилок у диктанті допустили такі учні: Шаповалова Л., 10 кл., Мисків П.,9 кл., Пічугіна К., 7 кл., Пащенко А. 6 кл.

Слова диктанту нагадали учням назви українських пісень, імена композиторів та виконавців. Наповнили гордістю душі за своє рідне слово.І переконали: нас єднає наша мова, нас гуртує наша пісня.

Вчитель української мови та літератури Гурова О.В.

Кiлькiсть переглядiв: 368

Коментарi