Снігурівщино рідна моя!

2018-04-02

23 березня в Нововасилівській ЗОш І-ІІІ ступенів на базі історико- краєзнавчого музею «Берегиня» був проведений захід «Снігурівщино рідна моя», присвячений 95-ти річчю Снігурівського району.

Урочисто лунали слова про символи Снігурівщини: герб, увінчаний золотим колоссям і прапор зі струмками меліоративної системи та величним степовим птахом. З цікавістю відшукували школярі на карті Снігурівщини свої рідні села.

Багато було сказано про перші поселення людей, про що яскраво свідчили й музейні експонати – черепки глиняного посуду трипільської культури нашого краю.

Згадали й роки Великої Вітчизняної війни, героїв – односельців та славетну «Партизанську іскру».

Не залишили без уваги і багатство рідної Снігурівщини на нерудні родовища корисних копалин та мінеральні води. Згадали школярі у своїх підготовлених до заходу рефератах і природні заказники нашого краю де збереглася рослинність дикого поля, Кримки, Івано-Кеписнський, Єлизаветівський та Червонодолинський батанічні заказники місцевого призначення.

Організатори заходу сільський бібліотекар Назарова Н.В. та керівник шкільного музею Готра Є.С. додали ще багато цікавої інформації про сучасні агропромислові комплекси, потужні насосні станції та промислові підприємства на території району.

З особливою гордісю згадували славетних земляків, що стали видатними людьми: актрису В.Ф.Варецьку, уроженку Івано-Кепиного; письменника О.Бердника, професора Одеського університету Б.Й.Цуканова, що родом з с.Василівка.

З непідробною цікавістю школярі слухали про минуле і сучасне нашої мальовничої Снігурівщини і дуже вірилося в те, що й в їхніх справах наш край знайде своє майбутнє.

Керівник гуртка Готра Є.С.

Кiлькiсть переглядiв: 282

Коментарi